2023-08-22 661 浏览
📍 泰厨娘 (观塘)观塘伟业街93号93WYS 7楼01-02话说前日放假陪个女去海滨公园hea,吹下风,感受下暑假嘅尾巴🤭发现左附近有个美食大厦,入面劲多野食😳最后拣咗呢间泰厨娘🤤餐厅空间唔算好大,但系整齐有序,而且墙身以蓝绿色为主,加上泰式摆设,令人感觉非常舒适☺️另外都想讲下呢度嘅服务都好好,老板们都非常热情及好客👍如果有埋甜品就更加好泰式古法咖喱鸡饭呢碟饭非常大碟,而且仲俾左原只大鸡脾我哋🤤咖喱属于香得黎带有少少甜味,唔会辣,就算唔食辣嘅人都无问题😋另外鸡肉又够嫩滑,啖啖肉,食得好爽🤣泰式猪手饭呢个系店主推介之选,真系味道十足👍本身我唔系太好猪手,因为怕肥肉,但系佢地嘅猪手挑走中间部份肥膏、又炆到好腍😍😍加埋佢地自家特制调味,食落好香,又唔会过咸,而且猪皮又够弹牙,简直满满骨胶原🥰🥰泰式鳯爪鳯爪好厚身,食落好满足,酸酸甜甜,非常滋味😍泰式鸡翼呢个鸡翼好惊喜,食落系带少少甜,同时超级香脆🤤单骨上,令客人更方便食用😋😋泰式手打虾饼听老闾讲,呢个虾饼系佢地自家手打制成,佢哋仲加左马蹄,食落更弹牙又juicy,唔会太干身,影响口感😋😋#观塘美食 #美食推介 #新张优惠 #地道泰菜 #泰国
📍 泰厨娘 (观塘)
观塘伟业街93号93WYS 7楼01-02

泰式古法咖喱鸡饭

泰式猪手饭

泰式鳯爪
鳯爪好厚身,食落好满足,酸酸甜甜,非常滋味😍

泰式鸡翼

泰式手打虾饼

#观塘美食 #美食推介 #新张优惠 #地道泰菜 #泰国美食 #泰式美食 #美食推介 #香港探店 #伟业街 #yummy #hongkong #家庭餐厅 #环境舒适 #猪手饭

2023-08-16
用餐时段