2020-01-26 221 浏览
今日经过太和,揾左间泰国餐厅食,食物选择好多啊,有选择困难症嘅我用左唔少时间去简!叫左个小食拼盘,有春卷、蟹棒等等,炸物上台时仲热辣辣,配埋泰式辣酱真系冇得顶!青木瓜沙律好开胃!仲叫左鸡翼!呢个几有惊喜,入面酿左芝士!好好食!叫左个椰子鸡,椰子味浓,仲有奶白色既汤汁,好真材实料啊!鸡件都几大块而且分量唔少!2个人share都岩晒!另外仲叫多左个串烧鸡柳泰式炒饭,好钟意配串烧个沙爹酱!好香! 炒饭有咸鱼香味,入面好多配料!好满足。去亲泰国餐厅我都一定会叫泰式奶茶,呢到仲有好多特色野饮,呢杯泰奶上面仲有cream!好邪恶啊!岩晒好甜既我!朋友就叫左杯泰式coffee,都几唔错架!