2020-03-04 83 浏览
去九龙城紧要要食泰国野,今次去左泰象馆呢间小店,因为觉得应该会地道d,果然冇错,直头好似去左泰国食饭咁😂废话少讲,即刻去食评!柚子沙律:柚子其实好容易会苦,但佢完全唔苦仲好鲜甜,又清新又开胃。小食拼盘:贪心既你一定要叫,一之过有4款小食,本人最爱都系炸虾饼,虾肉弹牙,点埋泰式辣酱真系冇得输。串烧三拼:因为我唔食牛所以只系叫左猪同鸡,沙嗲酱出色,建议点大量沙嗲酱,猪肉普普通通但鸡肉可以encore!蛋包鲜虾金边粉:卖相已经赢左,未见过卖相咁fancy既金边粉,个蛋包饭整到艺术品咁,鲜虾大大只又弹牙,金边粉味道亦岩岩好,加埋青柠汁更开胃!芒果蟹肉炒饭:中规中矩,不过如果多d芒果肉就perfect!马拉盏椰菜苗:百份百泰国炒菜既味道,浓味好食!整体性价比真系算系咁,下次想食泰国野可以再试!

废话少讲,即刻去食评!
柚子沙律

小食拼盘

沙嗲串烧鸡&猪

蛋包金边粉

芒果蟹肉炒饭

马拉盏椰菜苗

马拉盏椰菜苗:百份百泰国炒菜既味道,浓味好食!

整体性价比真系算系咁,下次想食泰国野可以再试!
柚子沙律
小食拼盘