2024-01-22
今日去左深水埗食左间泰国野, 系横街入面唔太起眼, 但系个名就几特别, 叫冯涛泰菜呢间餐厅主要都系食泰国菜, 侍应既态度几好, 食完既时候同佢地倾计, 原来呢到夜晚仲会做埋酒吧我地叫左个泰式酸辣海鲜汤, 生菜包, 同埋泰式鸡肉炒饭先讲个泰式酸辣汤, 酸酸辣辣咁好开胃, 入面有虾子有青口等等, 汤既香料同辣椒味道都好浓郁。成个汤既口感好丰富,配埋海鲜食一流, 个汤又好饮跟著就系生菜包, 特别既系呢到既生菜包系用新鲜猪肉整, 同埋冇落味精, 平时出面食既好多时食完都会好口渴, 但系呢到一黎唔油二黎食完冇口渴, 仲有好香既香料味, 食得出真材实料, 强烈推荐最后就系泰式鸡肉炒饭, 炒饭既味道好道地, 鸡肉切成小块, 嫩滑多汁, 仲加左菜同埋蕃茄伴碟, 个炒饭比较浓味, 好有获气, 有少少系泰国街边坐底食既味道整体黎讲, 呢到既环境几好, 侍应态度又好, 野食又好食, 值得黎一试
我地叫左个泰式酸辣海鲜汤, 生菜包, 同埋泰式鸡肉炒饭 先讲个泰式酸辣汤, 酸酸辣辣咁好开胃, 入面有虾子有青口等等, 汤既香料同辣椒味道都好浓郁。成个汤既口感好丰富,配埋海鲜食一流, 个汤又好饮 跟著就系生菜包, 特别既系呢到既生菜包系用新鲜猪肉整, 同埋冇落味精, 平时出面食既好多时食完都会好口渴, 但系呢到一黎唔油二黎食完冇口渴, 仲有好香既香料味, 食得出真材实料, 强烈推荐 最后就系泰式鸡肉炒饭, 炒饭既味道好道地, 鸡肉切成小块, 嫩滑多汁, 仲加左菜同埋蕃茄伴碟, 个炒饭比较浓味, 好有获气, 有少少系泰国街边坐底食既味道 整体黎讲, 呢到既环境几好, 侍应态度又好, 野食又好食, 值得黎一试