2021-07-07 47 浏览
今日兴致勃勃想食烧肉,梗系黎喜来稀肉啦!我哋嗌咗个烧牛肉套餐,有喜来稀肉、牛五花、牛颈、牛肋骨肉同烤调味牛排骨,仲有一份杂菌同乌冬。另外加咗一个海鲜葱饼。店员拎咗好多泡菜同埋腌萝卜嘅小食做前菜,帮我哋喺炉隔离倒咗蛋浆,有芝士味同泡菜味,可以一路食烧肉一路食下小食,唔洗咁腻。腌萝卜青瓜做得几出色,唔会一味得个酸字,又脆卜卜,非常开胃!烧肉可以夹生菜、烤生蒜或者泡菜一齐食,呢d小食仲系任添架!我最钟意就系烤调味牛排骨,佢既调味酱好特别,烧起黎特别惹味,夹埋生菜蒜头一齐,简直系perfect match!再黎既海鲜葱饼都非常值得一赞!满满既海鲜同大大条葱,蛋饼煎到微焦,口感一流!夹吓夹吓好快就食晒⋯最后烧埋杂菌,烧果阵我建议加少少烧汁,咁就唔会烧到干晒,仲有少少调味同菇嘅香味~佢仲有好多种烧肉选择,下次会再同大班frd黎,食多几种!
今日兴致勃勃想食烧肉,梗系黎喜来稀肉啦!

佢仲有好多种烧肉选择,下次会再同大班frd黎,食多几种!
  • 护心肉
  • 炉边蛋