2013-06-03 223 浏览
逢星期五晚系旺角上完堂就会去呢度食饭, 有时自己食, 有时同同学一切食.食左咁多次, 都要俾下意见既.就求其揾次黎讲, 上星期五晚食左既北菇鸡煲仔饭.同两个同学去食, 俾阿姐点晒相, 一入门就打晒招呼,阿叔阿姐好鬼好中气, 我简直可以用唱山歌式招呼黎介定佢地既叫嗌!不过又好鬼有亲切感啰, 成间餐厅D客望过黎, 好鬼有VIP既感觉, 有冇收埋CAM呀?坐底, 不过大风, 换座? 阿叔话冇问题啦, X, 自己屋企嘛!!佢地门口用明火煲煲仔饭, 唔会差得过庙街煲仔饭, 但叫煲阿仔饭就要留意以下声明:系要等架!一坐底好嗌左先, 等佢地再慢慢谂啦~一个叫左个海鲜蛋白炒西兰花, 另一个叫车仔面.其实我都唔知佢D餐点计法, 但可能熟客仔, 你话要汤就俾汤, 要饭就俾饭, 好鬼盏过盏鬼.我个煲仔饭,真系无乜得顶, 鸡味好浓, 北菇够鲜, 又弹牙.个好劳嘈既阿姐例牌问你叫左几多个煲仔饭, 豉油爱唔爱辣, 真系好鬼死细心架姐, 阿姐!佢个豉油又系要赞, 咸甜适中, 买乜牌子架你?!不过朋友个海鲜西兰花就话D狮子狗同蟹柳有少少怪味, 之前食过都系咁, 应该系用杂乜牌子~但多料多份量,抵食架另一个碗车仔面就好
食左咁多次, 都要俾下意见既.
就求其揾次黎讲, 上星期五晚食左既北菇鸡煲仔饭.

同两个同学去食, 俾阿姐点晒相, 一入门就打晒招呼,

一坐底好嗌左先, 等佢地再慢慢谂啦~
一个叫左个海鲜蛋白炒西兰花, 另一个叫车仔面.

佢个豉油又系要赞, 咸甜适中, 买乜牌子架你?!
但多料多份量,抵食架
另一个碗车仔面就好好味, 只系贵左D, 都30几蚊.

总体黎讲, 份量够, 味道地道, 唔贵, 服务亲切, 赞!
2013-05-24