2019-08-07
今日黎到越一食越南野,离地铁站唔算近,附近好多野食,所以条街唔太干净,同店面光猛整洁形成好大对比!印象分加分!我地叫左个二人餐,有两碗汤河,4只牛油鸡翼,4件春卷,一碟上汤生菜,同两杯野饮。其实都几多份量,都唔洗200蚊,好抵食!先讲个汤河,d配菜好似芽菜呀洋葱呀辣椒呀,就分开上嘅,用个杯仔装住,你唔想食边d就可以唔落,几贴心,汤河汤底都好好饮,有肉味得黎唔肥腻!我叫左香茅猪排汤河,朋友就叫左鸡丝扎肉汤河,两个都唔错。牛油鸡翼好香口,不过如果可以入味d就更好,味道主要系靠面头d香蒜红葱头,如果鸡翼腌嘅时候重手d会再正d。春卷几香口,不过同鸡翼口感差不多,下次可能改叫米卷感觉会多花款d!野饮叫左青柠梳打,唔错,不过要小心,d糖可能沉系底,记得搞云d!