2022-04-13 53 浏览
深水埗其实都系一个好多隐世美食嘅地方,最近发现新开左一间越式餐厅,食物质素都唔错,见到都几多人会叫嚟食,餐厅由真越南人打理,店舖嘅装修简洁,门口放咗唔同嘅盆栽🪴感觉好有地道越式风情二人套餐 $158二人餐包咗越式鸡煲半只、蒜蓉生菜一碟、鸡丝沙律一份、越式鱼饼一件给白饭两碗。🐔鸡煲用咗唔同嘅材料去制成,香草同蒜蓉味再加上其他配料整个味道都好夹,真系好有越式口味,半只鸡来讲份量都唔少,鸡肉厚实煮得唔会好老👍🏼🥬蒜蓉生菜唔系普通白烚嘅味道,唔会食到草青味,免头仲放咗啲炸蒜,令生菜冇咁单调🥗鸡丝沙律嘅鸡系暖暖地嘅,整个沙律嘅味道充满越式嘅口味,就连鸡都渗满咗越式沙律酱汁嘅味,整体味道都唔错🐟越式鱼饼真系用新鲜鱼肉打成,里面仲放咗好多葱同唔同嘅配料,鱼味够出之余仲几惹味呢个价钱来讲都唔算贵,半只鸡加一啲小食同白饭饱腹感刚好

二人套餐 $158

呢个价钱来讲都唔算贵,半只鸡加一啲小食同白饭饱腹感刚好
2022-04-12
15 分钟 (外卖自取)