2023-05-18 22 浏览
喺尖沙咀地铁一出,系好热闹嘅赫德道会揾到呢间好地道嘅韩国餐厅。玫瑰酱炒年糕 ($190)呢个应该系我食过最好食嘅炒年糕,唔似平时年糕,反而有啲似粗身啲既Q版乌冬,好烟韧,又挂汁。而个玫瑰酱比起一般辣炒年糕黎讲冇咁辣,又唔会好似卡邦尼年糕咁一啲都唔辣,佢系微辣加creamy仲有啲烟肉同肠仔吊下味,正中我口味!🤤酱油蟹🦀 ($250)呢间餐厅成个感觉劲地道,所以都忍唔住试埋佢嘅酱油蟹。酱油味唔会过咸,蟹肉新鲜又多膏,加埋紫菜饭(+$15)捞埋啲蟹肉同蟹膏,真系好正😛 霜降牛肉辣炒鱿鱼($288)成个铁板上,除咗牛肉同鱿鱼🦑,仲有好多泡菜。成个组口香辣惹味,配酒一流。Sparkling Chungha ($80)呢度餐厅嘅drink menu好丰富,有好多我未见过嘅韩国酒,各式各样韩国嘅清酒烧酒啤酒都有。今次拣咗呢款清河气泡酒非常之有惊喜,而且甜甜地,唔算太列,几易入口,好推介大家试一试。
玫瑰酱炒年糕 ($190)

酱油蟹🦀 ($250)

霜降牛肉辣炒鱿鱼($288)

Sparkling Chungha ($80)