最近未返到乡下,去左尖沙咀新开既清潭韩国餐厅食韩国菜解下乡愁😗清潭韩国餐厅系地道既韩国餐厅,餐厅职员同客人都系韩国人,去到好有返左韩国一转既感觉😚💫 前菜呢度既前菜Set好丰富,同样食完可以refill👍一黎就上左8式前菜😍包括蜜糖薯仔、泡菜、酱渍茄子、凉拌菠菜、辣鱼仔、鱼糕、韩式粉丝同蒜心,听讲前菜亦会转款,味道亦同韩国当地食到既一样🤩正正子~💫 炸酱面 $130一见到刚上枱既炸酱面就好开心了🤭因为真系同韩国果啲一样超多份量🤭炸酱面面质好弹牙,酱汁完全铺满面条,里面有大量既洋葱、猪肉粒、翠玉瓜,超足料👍捞匀后再食,甜甜既味道令人忍唔住食完一碗又添一碗😆💫 人参鸡汤 $160唔知大家有无听过韩国以热攻热既概念😝天气热就梗系要饮参鸡汤啦🥰一黎到石锅上既鸡汤就冒哂泡泡咁够哂热👍一份里面大约有半只鸡🤤鸡肉好嫩滑🤭而且鸡汤完全吸收哂鸡肉既鲜味,味道好鲜甜~加少少准盐味道更加提升,里面仲加有红枣、人参,味道唔算好强,感觉亦几滋补~汤饭索哂汤都劲正!

💫 前菜

💫 炸酱面 $130