2023-09-26 274 浏览
听过李家炸鸡好耐,记得阿哥讲过呢度既炸鸡好好食,今次专程就去左呢度食,不过餐厅既炸鸡实在太受欢迎,由于当日餐厅接到大量炸鸡外卖订单,不够供应需暂停,所以我地叫其他野食🙆🏻‍♀️ 超想食炸鸡,唯有下次先再食🥹 环境以橙色为主,好有韩国地道feel,餐厅里既电视播放住K-POP MV。我地叫左:.🍖烧五花腩肉大大个铁板,连埋五花腩肉同配菜呈上,五花腩排列得整齐,油脂同厚度适中,口感香脆。旁边有辛辣泡菜同辣葱丝,将配菜放在五花腩肉上一齐食,好开胃又惹味!.🍲参鸡汤份量都几大,以热锅呈上,里面既原只鸡大大件,有2-3条人参,而且仲有红枣、杞子同糯米饭,整个汤好温暖,无落调味料,饮到好清甜又滋补! 鸡肉都炖得好软腍好嫩滑.🍹蓝色多瑙河见到有版饮品menu写住彩虹梳打,叫左呢杯蓝色,好特别! 成杯都系鲜蓝色,系来自Curacao的糖浆,加左梳打好清爽!
🍖烧五花腩肉
🍲参鸡汤