2024-07-10
好耐都冇去韩国🇰🇷旅行了,好多时都好挂住当地韩国食物😽会好想即刻食到韩国嘅味道😋😋今次就去咗韩国🇰🇷人气烧肉过江龙喜来稀肉,佢哋无论店舖嘅装修定系餐厅嘅气氛都充满着韩国嘅味道,用嚟烧烤嘅炉同韩国地图烧烤店🍖都一样。我哋一于叫几款野食试吓😬😬喜来烤肉🍖烤肉卷成花形🌹加上印咗「喜来稀肉」嘅菇🍄🟫打卡一流👍🏻牛肉厚薄适中🐮烧几秒即熟,肉质有咬口,而且腌咗甜甜哋嘅烧肉汁,好入味😋😋招牌「猪护心肉」属于猪最珍贵部位🐷护心肉原来系位于猪嘅横膈膜同肝之间🩷之所以咁珍贵,味道浓郁,配上生菜,再加上韩式辣酱,一定要加上生蒜片,就系正宗嘅吃法。石锅牛肉拌饭🐮石锅饭热辣辣好足料,满满嘅紫菜配上太阳蛋🥚红萝卜🥕麻油菠菜同芽菜等韩式拌菜加埋韩式🇰🇷辣酱捞饭,味道👅好好👍🏻柚子梳打🥤好足料嘅柚子梳打,又不会好甜,浓浓嘅柚子味,配上烤肉🍖真是一流想食地道韩国🇰🇷烧烤不妨一试
喜来烤肉🍖
招牌「猪护心肉」属于猪最珍贵部位🐷