2024-03-19
上个礼拜捐血前想食个丰富嘅lunch,而最近煲紧韩剧嘅捐血良伴话想食韩国嘢🇰🇷 所以就揾咗呢间由一对港韩夫妻主理🎎 主打锅物嘅韩式餐厅,佢即刻举脚赞成啊😛➿ 红薯芝士条 ($78)芝士条拉到丝就基本㗎啦~ 但同平时食开嘅味道好唔同,因为里面真系有红薯甜甜嘅味道🍠➿ 豆芽炒八爪鱼五花腩锅 ($368) *白饭 (+$15) *芝士 (+$28)呢个锅好猛烈❗️原只八爪鱼🐙铺喺面,仲有海量豆芽、五花腩🐖 同埋年糕添☺️ 酱料嘅味道系个种好地道嘅甜辣味~ 我frd仲话一定要加芝士同白饭添🍚 芝士又真系几match成件事🧀 食到最尾,店员又会按我哋嘅喜好炒成有饭焦嘅饭🥰 仲砌成心型,sweet到呢💕➿ 蜜桃牛奶沙冰 ($45)➿ 蓝莓牛奶沙冰 ($45)两杯沙冰都非常大杯呢,好啱一边食锅物🍲一边倾计,一路饮~ 我觉得蜜桃𠮶杯嘅牛奶味道重啲🍑🥛蓝莓个杯嘅酸味就突出啲🫐
➿ 红薯芝士条 ($78)
➿ 豆芽炒八爪鱼五花腩锅 ($368)
*白饭 (+$15) *芝士 (+$28)
➿ 蜜桃牛奶沙冰 ($45)
➿ 蓝莓牛奶沙冰 ($45)