2023-02-22
❥⧽Maido ❥⧽餐厅简约沉实, 有少少地道韩式餐厅感觉。里面有唔少座位, 全部都几宽敞, 枱与枱嘅距离几舒适。Menu 有好多选择, 有盖饭, 煎饼, 铁板, 石锅拌饭同拉面等。𓊈铁板炒猪肉 $𝟷𝟹𝟾𓊉铁板炒猪肉送到嚟嘅时候仲有滋滋声, 出晒烟咁, 食到最尾都仲系热真系好好。猪肉份量好多呀, 食极都有, 肉质好软腍, 味道辣但唔会觉得太咸, 好好食!𓊈辣泡菜炒饭 $𝟾𝟸𓊉估唔到泡菜炒饭有肉碎, 上面放咗只荷包蛋, 侧边放咗紫菜可以自己捞, 唔会淋晒, 炒饭几有镬气, 粒粒分明。𓊈辣拌冷面 $𝟿𝟸𓊉辣拌冷面份量都多, 面层有半只熟蛋, 中间有一片牛肉, 之后系大量青瓜丝同梨条, 捞均食唔会觉得太辣, 面质弹牙, 好冰凉!♡♡ 整体食物都好食, 份量都几多, 而且价钱亲民, 值得推介!
𓊈铁板炒猪肉 $𝟷𝟹𝟾𓊉
𓊈辣泡菜炒饭 $𝟾𝟸𓊉