星期日同朋友出街,行到天黑就开始肚饿,想去间坐得舒服嘅餐厅食晚饭😋朋友话有间喺铜锣湾广场一期嘅韩国餐厅好想试,所以就决定去试啦🇰🇷入座点咗餐冇耐就送上好多前菜,好开胃😋韩雅林酱油蟹(1pc) $250————————————一件酱油蟹都够肥美,够晒我同朋友两个人分🦀酱油蟹最紧要新鲜,餐厅表明每日新鲜制作,只蟹爆晒膏,蟹肉鲜甜,阵阵酱油咸香。餐厅送上牛油饭,个饭爆多麻油紫菜配上蛋黄,个人认为,酱油蟹拌饭食系个精粹🤤啖啖都好浓郁好香😋海鲜葱煎饼 $138————————————超大份煎饼!超足料,葱香满满,加上甜椒🫑仲有粒粒海鲜!煎饼好焦香,尤其系饼边特别香口。香辣韩牛肉汤 $165————————————大大锅又超足料!牛肉一丝丝,份量都颇多,配菜有金菇、葱等等,配个白饭,好暖胃。Makgeolli米酒 $120————————————用壶上米酒好有feel🫖 酒精味唔会太重,有甜甜嘅米香,微微嘅碳酸气泡感,好Smooth嘅感觉。

韩雅林酱油蟹(1pc) $250
————————————
韩雅林酱油蟹(1pc)

海鲜葱煎饼 $138
海鲜葱煎饼