2016-10-03 1466 浏览
话说有位日本朋友黎香港几日, 我当然要带佢去食、食、同食喇!!其实之前都同佢去过不少地方食野, 不过就系未带过佢黎莲香居~今次一于带佢睇下香港旧派既酒楼系点架喇!!三色糕 - 萝卜糕、芋头糕、马蹄糕, 估唔到佢最LIKE马蹄糕㖞!可能系因为甜甜地但又煎到好香口咁喇~虾饺 - 基本上系饮茶必叫之选, 所以黎莲香居饮茶又点可以唔叫虾饺呢?味道好似比以前争少少, 不过入面既虾都算系新鲜, 不过不失喇!烧卖 - 烧卖都系唔少得喇, 好食! 好耐冇食过呢一种猪肉味既烧卖, 食到猪肉既鲜味沙翁 - 买少见少既沙翁都系一定要叫架, 因为日本既朋友一定未食过! 果然, 佢系咁话好食鱼云 - 其实由细到大我都几抗拒呢一样野, 今次系为左呢位日本朋友踏出我既第一次味道比想像中好, 无腥味, 只是我好怕鱼鳞同埋鱼骨, 所以食左两旧就放弃LU....日本朋友都一样, 睇黎佢都唔系好钟意食呢味总括~莲香居既食物依然唔错, 亦都依然水滚茶靓。

今次一于带佢睇下香港旧派既酒楼系点架喇!!

日本朋友都一样, 睇黎佢都唔系好钟意食呢味

总括~莲香居既食物依然唔错, 亦都依然水滚茶靓。
2016-08-23
$70 (早餐)
  • 虾饺
  • 烧卖