2018-05-13 1113 浏览
今晚终于等到去睇大V嘅show,实在等得太耐,心情兴奋到极点!睇show前当然要医肚,由于今日系星期六,有大把时间可以去远d揾食,慢慢食饱先再去红磡,我哋去咗油麻地咸美顿街,一间外表唔起眼,但味道唔错嘅饺子店开餐。今次已经系我第二次嚟食,就知呢间嘢食得过啦!呢间舖头劲细,数埋唔够10个位,我哋两次都系坐系呢个位。呢个位就好似d高级日本料理咁,厨师就喺我哋面前包饺子,煮好就递比你。哈哈!食物种类都系d北方凉拌小食同饺子面食,味道唔错,价钱又够街坊。鲜肉韮菜饺水煮饺子,即煮即食,皮厚薄适中,韮菜同肉嘅比例啱啱好。拌青瓜青瓜够脆口,醋味唔会呛喉,系我钟意嘅味道。牛肉馅饼即叫即煎,虽然要等一阵但都值得,对上果次就卖晒冇得食。外面煎得香之余,封住晒入面嘅肉汁。酱骨架味道稍为淡咗少少,不过炆得好淋好入味。冻豆浆呢个应该系叫货返嚟嘅,唔太甜又有豆味,ok!
今次已经系我第二次嚟食,就知呢间嘢食得过啦!

鲜肉韮菜饺
水煮饺子,即煮即食,皮厚薄适中,韮菜同肉嘅比例啱啱好。

拌青瓜
青瓜够脆口,醋味唔会呛喉,系我钟意嘅味道。

牛肉馅饼

酱骨架
味道稍为淡咗少少,不过炆得好淋好入味。

冻豆浆
呢个应该系叫货返嚟嘅,唔太甜又有豆味,ok!
2018-01-27