2019-10-31 50 浏览
尖沙咀科学道话晒都系食街一条,作为吃货一名,当然要试下近期喺科学道新开张嘅韩式热狗店Bat Boys喇!香肠年糕串(超级辣味)食第一啖个阵,已经喺依个香肠年糕串身上揾到「18禁薯片」嘅影子,佢嘅辣度系「谭仔三哥」嘅中辣至大辣程度,食左少少条脷已经好麻、似系俾野吉紧咁,食晒一串之后,条脷同个肚都庆庆地,虽然都辣,但如果系食开「谭仔三哥」大辣嘅话,应付依个香肠年糕串都系好轻松嘅事。不得不提,虽然要俾D时间等靓仔oppa整依个香肠年糕串,但绝对抵用时间去等,因为即炸嘅年糕真系外脆内软超好食,年糕仲要软得尼几烟韧,香肠都有脆皮口感,但比起年糕就稍为失色。之前未食过韩式热狗嘅我,今次先发现原来佢同平时食开嘅美式热狗真系好大分别,韩式热狗系用一条韩国猪肉肠裹上无添加粉团,热狗即叫即炸,食落好酥脆热狗会洒上蔗糖,搞到热狗味道甜甜地几得意,最后淋上Order左嘅酱汁。印度辣味热狗用左吉尼斯世界纪录中第二辣嘅印度鬼椒酱汁尼整,对于我依D无辣不欢嘅人尼讲简直系挈爱,虽然辣味都几出,但无香肠年糕串个辣度咁高,所以有少少失望。法式洋葱热狗奶油酱汁,几creamy;有埋粒粒洋葱,热狗嘅口感更加丰富。纽西兰美乃滋

香肠年糕串(超级辣味)

印度辣味热狗

法式洋葱热狗

纽西兰美乃滋热狗
纽西兰走地鸡蛋整出尼嘅美乃滋酱汁,比起平时食开个d无咁甜,美乃滋配炸热狗就好似食紧天妇罗咁。

意式马苏里拉芝士热狗
蕃茄酱加青酱,甜酸开胃;马苏里拉芝士嘅拉丝效果超劲,食完都几有满足感。
2019-10-31
  • 英式车打芝士