2024-09-09
💖上星期打风前夕去食我最钟意嘅连锁马拉菜,午餐同下午茶时段嘅套餐好抵食,分别$68同$42起就有交易,屯门分店靓装、环境好坐。1️⃣甲必丹咖哩鸡球饭🍛 $78🔸冻拉茶🧋 +$5🔸椰香咖央多士🍞 +$25🔸斑兰椰丝卷🥥 +$25💖可以拣饭或薄饼🫓,要左大块酥脆嘅薄饼,搭配微辣惹味嘅浓稠咖哩同咖哩薯仔🥔,入口更湿润开胃。有5大件炸鸡,外皮酥脆唔厚重,带油香但唔会好肥腻,咬落锁到肉汁。配菜有清新爽口嘅番茄同黄瓜片。💖套餐免费配热饮,我要左冻拉茶,带泡沫感🫧,味道介乎于港式茶味浓同台式甜味重之间,口感顺滑。另外必食椰香咖央多士,面包皮酥脆带牛油香🧈,夹住香滑嘅椰香咖央酱同斑斓酱,唔会假甜同腻。甜品要左斑兰椰丝卷,咬落满满椰丝嘅纤维感,清新嘅斑斓味搭配香甜嘅椰子味,感觉轻盈。💖位置方便,距离地铁站🚇几分钟步行距离,系香港马拉菜中CP值唔错嘅选择。
1️⃣甲必丹咖哩鸡球饭🍛 $78
🔸冻拉茶🧋 +$5