2019-01-16
今日收工经过MegaBox见到开左间少有喇沙专门店,于是同朋友一齐去试吓啦!餐厅门口好光猛 四周以木与叶色调为主 睇落好干净整齐 初头以为佢得马来西亚嘢食 原来星马泰嘅嘢食都集合于一身 有新加坡肉骨茶、马来喇沙、泰国串烧、明炉烤鱼⋯我同朋友拣野食都拣左好耐最终拣左 Mee..喇沙 、泰式蚝仔蛋、香叶虾仁米纸卷 同椰汁千层糕,野饮就选左泰国豆奶紫米冰。叫左冇耐 唔使15分钟即刻有野食 (可能因为我地九点后先去 比较少人)第一碟系香叶虾仁米纸卷。上到枱先知原来好大份 虾仁大大只 ,上面加上炸蒜蓉 ,非常有咬口,配搭鱼露果然一流 当前茶食非常开胃 ,但系唔识得辣嘅记得拨走啲辣椒🌶️第二碟系泰式蚝仔蛋 ,坦言一开始以为系虾仁炒蛋嘅煮法 ,原来系台湾蚵仔煎既朋友 啖啖都系蚝仔肉 ,非常足料 ,佢搭既酱汁都好食 ,但我试点鱼露原来都唔差 亦都好大份第三样系主角 Mee...喇沙 其实系海鲜喇沙 最欣赏系佢掺掺(米粉加油面)做面底 够哂地道 海鲜够足料 ,有大虾 、鱿鱼、 蟹棒 、蚬 、鱼蛋 、豆卜 ,仲有特制酱料 ,捞匀一齐食好味。最令人回味系个汤底 ,非常浓郁 ,味道除左椰奶味外 ,咸香十足 ,忍
餐厅门口好光猛 四周以木与叶色调为主 睇落好干净整齐
香叶虾仁米纸卷
泰式蚝仔蛋
最令人回味系个汤底 ,非常浓郁 ,味道除左椰奶味外 ,咸香十足 ,忍唔住饮左几啖
Mee...喇沙
只虾都好大只
食完一轮 千层糕上碟 ,初头以为系常温或冷盘 ,原来系热食 。叫上得之后师傅先会蒸 唔会一早蒸定 够哂烟靭 !椰汁味同班兰味蒸完之后更突出 ,可能比冻食更好 !
椰汁千层糕
我地仲叫左 7喜同 紫米冰 ,惊喜系7喜用冰底上 紫米冰size 十足巨人餐 ,紫米十分有咬口 ,同荳又几match !
成个course 份量 食完满足而去先$300 抵呀
值得一赞系服务态度都好好 会帮手加水