2024-02-27
约左朋友到旺角GATHERING,经朋友介绍,黎到旺角雅兰中心既意粉狂热,可能我地入座时间比较早,不用等位,直接入内,我地坐下不久,已经见陆续有客人,好快就坐满。我地3人,先点了个2人套餐,再后加几个单点。个意粉饰披萨狂热套餐都好丰富,有2个汤,我地选了法式芝士洋葱汤同香浓南瓜忌廉汤,洋葱汤几特别,用洋葱打碎黎熬,食到洋葱蓉。南瓜汤好CREAMY,好滑。小食选香华鸡肉凯撒沙津同蒜味芝士鸡亦,食沙津最紧要材料新鲜,呢度做到了,汁都调得好好味,我就略嫌少了点。鸡亦肉质好嫩滑,满满肉汁,表皮微㶶,好香口。主食选了软壳蟹配海胆忌廉汁鲜制意粉同明太子忌廉芝士海老披萨,个意粉一放上台,个卖相非常好,意粉软硬适中,个汁好好味,挂在每条意粉上,不多不少,软壳蟹个炸粉不厚,不会一啖咬落去全是粉浆。披萨个饼底好软熟,配搭虽然简单,但切开每件啖啖都食到虾同芝士。个餐仲有甜品加2杯饮品,我觉得够我地3个女人仔食,最后再加1个主食及饮品,饱到仲剩半个意粉。