突然之间心血来潮喺沙田想要食台湾菜,就拣咗呢间地点方便,喺伟华中心2楼既台湾菜。一入去觉得个环境设计都十分之温馨和谐舒服😌而且价钱十分之实惠呢个先系重点!晚餐食佢哋嘅饭都大概系$70左右仲有泡茶同埋可以而优惠价$12加小食!我地分别点左逢甲香烧猪软骨同士林盐酥大鸡腿,猪软骨煮得好淋连佢地软骨都煮得好淋,有少少酸酸地咁非常之开胃!另外佢哋嘅大鸡髀真系超级大只,真系成块面咁大。外层炸得松脆内软多汁!好香口好有油香!两个都十分之推荐!而且佢哋饭到仲有蛋,四季豆同菜。食台湾嘢点可以冇咗卤肉饭佢地仲可以加$12加上南部卤肉饭,份量好多!正🥰🥰🥰另外值得一提嘅系我哋分别要咗油切绿茶同芙香苹果茶,我真系特别钟意佢哋个苹果茶,苹果味十分之浓郁有种香甜嘅味道!而且依家我其实都系比较偏向想有茶饮,无卡路里有健康!茶味浓郁!喺小食方面我哋加咗盐酥鸡,同梅香脆地瓜!地瓜真系十分之好味😋我差唔多自己一个人静静鸡就食晒成兜🥰一点都唔写油!💰人均 100晚餐

💰人均 100晚餐

• 逢甲香烤猪软骨便当