2022-07-07 521 浏览
难得有少少空档时间,我去咗Starbucks 食下午茶,食完再去shopping。Brie & Ham Croissant Sandwich 🥐经过加热后,布里起司软绵绵,火腿有两片,唔会太咸;可惜牛角包同时变淋,失去焦脆感。Iced Pure Matcha and Espresso Fusion🍵☕️咖啡味较淡,反而抹茶味好突出。咖啡师冲出嚟嘅效果亦只系见到抹茶,并无相中绿色、白色、啡色分层,令人有些失望。值得一赞嘅系有一位清洁叔叔,佢好勤力咁收拾及清洁枱面。总括来说,今次Starbucks 嘅经验中规中矩,并不能够话好享受,只系地点就脚,唔使同人迫,食饱就算喇。

值得一赞嘅系有一位清洁叔叔,佢好勤力咁收拾及清洁枱面。

前:Brie & Ham Croissant Sandwich;后:Iced  Matcha  and  Espresso Fusion
Brie & Ham Croissant Sandwich