2021-12-12
冻咗咁多日,今日终于的起心肝去打个靓边炉🤣今日去咗呢间叫胡炉嘅单点个㖞,据闻佢以前系做放题嘅,刚刚转咗做单点😌位于尖沙咀H8,地点都算方便,但系等䢂真系有啲耐,好彩佢位于16楼,算系高层,入面地方虽然好细,但有分B区同C区,每个区都有隔板。🍴清香青麻辣猪手锅🍴猪手唔会好肥,个汤底亦都唔算好辣,但系配料比较少,一个锅大概只有四至五嚿猪手,另加有猪红🥰🍴厚切莴笋片🍴因为佢系厚切,所以渌耐左都唔会好林,但佢个心有少少黄,总括嚟讲个口感都算爽嘅,但有少少渣😌🍴自家制炸响铃🍴份量好大份,即炸嘅,好似半对筷子咁长😆食完呢个都已经饱饱地😆🍴手打墨鱼滑🍴入面都有一粒粒墨鱼,但系可能雪得比较来耐,个滑比较硬,用匙羹「笔」落去嘅时候,有少少困难🤣,但熟咗系好食嘅👍🏻🍴花雕醉滑牛🍴醉鸡就听得多啦,醉牛都系第一次见,所以即刻叫咗碟嚟食,因为渌嘅关系,啲酒味好多都挥发晒,牛唔系好吸酒味。同埋佢嘅牛比较厚切,要渌返耐少少,但拎上嚟就会有啲韧。所以建议大家都还是食返醉鸡同肥牛😂🍴醉胡卢酒泡鸭舌🍴打边炉我多数会叫一个小食,等个汤底滚之前都起码有啲嘢食😄今次叫咗呢个鸭舌,虽然佢话系酒泡,但酒味唔浓,但可以cover 鸭
🍴清香青麻辣猪手锅🍴
🍴厚切莴笋片🍴
🍴自家制炸响铃🍴
🍴手打墨鱼滑🍴
🍴花雕醉滑牛🍴
🍴醉胡卢酒泡鸭舌🍴
打边炉我多数会叫一个小食,等个汤底滚之前都起码有啲嘢食😄今次叫咗呢个鸭舌,虽然佢话系酒泡,但酒味唔浓,但可以cover 鸭舌嘅骚味,建议餐厅可以落多少少酒👍🏻