2008-07-08 26 浏览
因呢期要过海学舞狮, 所以有机会同姚东师傅食吓lunch, 昨日去了著名的鹅颈街市试场.由于该处群雄割据, 所以师傅先带小第兜番个圈. 最后去了呢间师傅见常有人龙的店. 由于我俩都未试过, 所以颇为期待, 睇吓佢有乜把砲掳得一班食客既心!虽然话系车仔面店, 但佢哋都有供应第二d嘢食, 如猪扒包, 各类多士等, 非常好!就等小弟试试佢既奶酱多加冻鸳鸯啦!多士汉得有微㶶, 不士hae汉, 奶酱份量亦多, 水准几高!杯冻鸳鸯, 出乎意料咁好饮, 茶有茶味, 咖啡亦香, 惊喜!! 唔怪得知佢哋个招牌上面都推佢哋既奶茶同咖啡啦, 原来真系有d料到!最离谱系2样嘢加埋只卖13蚊, 超抵! 想点?! 另外师傅叫了个4𩠌车仔面, 小弟亦试咗d,猪红, 不太易散, 但略欠弹性, 属合格.猪皮, 小弟食𠮶旧都算爽口弹牙, 但师傅有d却好淋, 旧旧质素不一, 亦属合格,猪肠, 几有‘赵’头, 几好的!牛肚, 正常水准.汤底, 师傅话淡咗少少, 但见师傅不停加佢d辣椒酱, 好似几得咁啵, 相信加番唔少分!4𩠌车仔面加埋杯冻柠茶, 亦只系28蚊, 呢d咪又系抵啰!呢间食店既老板都深知均衡饮食既重要, 故各项食物
就等小弟试试佢既奶酱多加冻鸳鸯啦!
最离谱系2样嘢加埋只卖13蚊, 超抵! 想点?!
另外师傅叫了个4𩠌车仔面, 小弟亦试咗d,
猪红, 不太易散, 但略欠弹性, 属合格.
猪肠, 几有‘赵’头, 几好的!
牛肚, 正常水准.
4𩠌车仔面加埋杯冻柠茶, 亦只系28蚊, 呢d咪又系抵啰!
呢间食店既老板都深知均衡饮食既重要, 故各项食物同饮品既平均质数都非常之唔错, 并唔会因佢哋主打车仔面亦忽略咗其他产品, 值得掌声鼓励!
又平又有水准, 唯有讲声后会必定有期!