2023-10-20 32 浏览
偶尔发现原来湾仔大王东街有好多特色小餐店,可惜当日同朋友book左去食放题,无机会揾间小店试试,不过见有间茶饮店装潢简约有格调,就不如饭前饮杯野啦🥳睇睇Menu,见佢原来主打果冻作主题嘅茶饮,每款茶底可以添加果冻(茶冻/豆浆冻/杏仁冻/ 桂花红枣冻/桃花红茶冻等…),坊间少有,几特别,小店重有几个坐位,买完可以坐低同朋友吹阵水。🌟熟成红茶豆浆冻我饮呢款系其中一款人气之选,豆浆冻配以红茶好清新☕️钟意佢茶味够浓,叫少甜口味刚好。豆浆冻好滑好似食紧豆腐花😍甜甜地同茶味都几match👍🏻🌟苹果干蜂蜜金萱朋友呢杯都系人气之选,个名几清新,入面重见到几片苹果干。佢话金萱红茶味道带有苹果香气,入口好舒服,蜂蜜清润又唔会好甜。原来呢度果冻产品都系自家手工制作,材料都系台湾直送,真系真材实料🫡除左饮品,店内重见卖紧4款handmade曲奇(Crewkies): Matchadamia 、Nutella 、Carrot Cake 同Salted Caramel Pretzel 。卖相都几吸引,唔系赶住去食放题的话一定会试一试🤣

🌟熟成红茶豆浆冻

🌟苹果干蜂蜜金萱