2016-03-21
同CHICKEN探完亲戚,点知冇喇喇落起雨来,咁就系附近既餐厅落脚坐低,见依间有小食又主打饮品,大家都有少少饿就一于去试下。 餐厅以饮嘢做招来,店于其名,见好多人都会入去外卖饮品,不过我地同时想坐低食野,就边饮边食~ 外面都放置左餐牌,方便啲人入去即时落单 食物餐牌,都有数十堤小食可以拣,价钱都算抵食,当然唔少得嗌两杯饮品,款式好多比你拣 环境都OK,走简约风,座位唔算太多,但都岩朋友聚会一齐黎吹水饮嘢特别系同学知己,唔好酒既人士XD不过地方就较偏远薯仔蟹柳沙律 ,好多好多既沙律酱,薯仔份量都几多,食落够晒饱肚,口感较CREAMY,质感杰身,味道唔错。深海拼盘,拼盘包括有有鱼手指、鱿鱼圈同花枝丸,另外配茄酱同沙律酱,花枝丸鲜香又弹牙,味道几好,鱼手指外脆内软,鱼柳偏淋,鱿鱼圈就比较烟韧,外层食落唔太脆,以价钱黎讲都几抵食,岩晒几位朋友一齐分享。薯角,虽然数量唔多,但个SIZE非常之大条!系平日食开既两倍,食落真系爽YY,而且薯角好香脆,对我依位薯角迷黎讲系好幸福既事~呵呵 奶缇杏霜,好少可见餐厅有杏仁霜饮,所以一见到就即刻嗌左,杏仁阵味真系见人见智,中意既就好著迷,唔中意既闻到就想呕(
咁就系附近既餐厅落脚坐低,见依间有小食又主打饮品,
大家都有少少饿就一于去试下。
不过我地同时想坐低食野,就边饮边食~
当然唔少得嗌两杯饮品,款式好多比你拣
特别系同学知己,唔好酒既人士XD不过地方就较偏远
口感较CREAMY,质感杰身,味道唔错。
以价钱黎讲都几抵食,岩晒几位朋友一齐分享。
杏仁阵味真系见人见智,中意既就好著迷,唔中意既闻到就想呕(系我识既朋友入面,好大对比)
不过我当然系中意果一派,杏仁既美颜又养生~
佢上面有一层咸咸地既奶缇,同杏仁霜既味都几夹,清香又清甜,我好中意!
不过比起出面既台湾X茶专门店果啲,价钱会偏贵,但用料较纯正,唔会一味死甜~