2024-09-28
我哋夜晚7:55入到 谂咗阵食咩就去咗counter落单 点知个服务员第一句就话「我哋截咗单啦」之后我问佢咁而家有冇得落单 之后佢就用扮可怜嘅态度重复「我哋真系截咗单啦 我哋8点截单」 一啲唔好意思都冇 态度恶劣 𠮶阵时仲要只系8:03 而且由排队 到入座都冇提起过几点截单我就坚持 最尾都俾我落单 但落紧嘅时候仲叫我快啲讲晒要咩之后我去counter附近揾饮管 有另一个望落高级啲嘅职员就主动问我要咩 我见佢几Nice就同佢讲返头先嘅事 之后佢就串话 「呢度都系Poly 有时间表 下次要记住几点截单」同埋讲自己做呢份工有几惨 后来佢攞碟仔过嚟嘅时候又串多次而且食紧饭都听到好清楚啲职员喺背后讲紧我哋坏话 截单唔系问题 但系都有责任提一提醒客人 同埋既然咁早就截单 点解早5分钟都仲接紧客人?我排咗队都有半个钟 绝对有足够时间提醒 我后面仲有两组客人而且啱啱入座 我问职员点样落单 佢叫我跟住佢 但行行吓又去咗收碟 我就企喺度等佢 之后我仲有嘢问 但我讲紧嘅时候佢又突然转身做其他嘢 极不尊重食紧饭嘅时候仲要听啲职员阴阳怪气 以后都唔会去呢间分店 希望以后poly嘅同学唔会再遇到同样嘅事😅😅
而且由排队 到入座都冇提起过几点截单
我就坚持 最尾都俾我落单 但落紧嘅时候仲叫我快啲讲晒要咩
而且食紧饭都听到好清楚啲职员喺背后讲紧我哋坏话
截单唔系问题 但系都有责任提一提醒客人
同埋既然咁早就截单 点解早5分钟都仲接紧客人?
我排咗队都有半个钟 绝对有足够时间提醒 我后面仲有两组客人
食紧饭嘅时候仲要听啲职员阴阳怪气 以后都唔会去呢间分店