2023-05-04
环境装修充满泰国风味🇨🇷卡位模仿笃笃车设计有特色🛺墙上挂满球衣及泰拳服饰🥊最意外系突然有只雀仔飞入黎🤣估唔到连牠都想一齐食泰国菜🤭餐厅主打经典泰国菜我哋三个人叫左泰嘟嘟四人套餐包括有5款菜式及半价加饮品🤤泰式明炉花甲锅🍲有8大只花甲胀卜卜又鲜甜,最紧要系无沙😂,锅里放左大量香料及菇类,汤底酸酸辣辣好开胃,底部仲有粉丝吸收汤汁精华🤤炭烧猪颈肉🐷用小炭炉载着猪颈肉保持温度🌡️,约有10件微焦香口的猪颈肉肥瘦适中,肉质软淋,蘸上酸辣汁增添风味,食到最后猪颈肉仲系微暖招牌焗黄咖哩面包软壳蟹🍞🦀卖相好吸睛🤩黄咖喱香浓唔辣食落甜甜地,面包质地软熟又厚身,软壳蟹炸至金黄色,淋上咖喱汁仍然保持微微香脆,食完好满足泰式菠萝海鲜炒饭🍍🦐🦑🦪🍛海鲜有虾🦐,青口🦪,鱿鱼🦑,其他配料有大量菠萝🍍,腰果,肉松,三色杂豆,提子干🍇等好足料💯,炒饭粒粒分明,口感十足泰式肉碎生菜包🥬肉碎加入好多香料调味,食落香辣惹味🌶️,配埋生菜🥬包住肉碎一齐食好爽脆火龙果芝士沙冰🍹见到呢杯沙冰几特别就叫来试试,用新鲜火龙果榨成,再加上表面芝士奶盖咸香味,甜度适中,食完辣野饮番啖好爽😍龙眼冰🍹约有5-6粒龙眼肉,清甜又解渴热柚子蜜🍵味道正
卡位模仿笃笃车设计有特色🛺
龙眼冰🍹
约有5-6粒龙眼肉,清甜又解渴
热柚子蜜🍵
味道正常发挥
整体来讲呢间餐厅的泰国菜款式好多,每碟份量十足,价钱又亲民🤑,环境细但布置好有心思❣️,性价比高👍,下次再回访试试其他菜式