2019-07-17
男友最中意食日本野,所以星期五谂住同佢去居酒屋Happy Friday!见网上评价唔错,于是拣左呢间。去到唔使等位,好快就入得,入面个天花嘅装饰好靓,好有居酒屋嘅感觉。虽然我地得2个人,但叫左6样野食,睇黎大家都好肚饿。只不过落单后我地等了又等。。。等了又等,都仲未有野食,连饮品都过左大约20分钟先有。饿饿的2个人你眼望我眼再望下隔离台野食止下渴。等到隔离台差唔多食完,终于到我地啦,仲要系一次过上!心谂整好你都唔上,要等埋先上?! 定要做埋隔离台先? 可能入面得一个炉啦~不过平心而论,食物系好食嘅!呢个薯蓉好香烟熏味,入面有一粒粒薯仔粒,加上面层嘅烟肉,口感绵滑得黎又富层次。其实今次我是冲著呢个芝士明太子玉子烧而黎! 斋听个名已经觉得好吸引!切开更加不得了,入面嘅芝士流晒出黎,入口感觉芝士有D粉,系高质嘅芝士个玉子又嫩滑,真系好食嘅!另一个值得推介嘅系呢个四式烧蚝一次过试蒜蓉、芝士、松露同招牌烧窰蚝。每款都好多汁!比较特别嘅系呢个免治鸡肉串,有个又大又圆滑嘅鸡蛋可以沾鸡肉串表面烧到好脆,不过入面就好似有D老,所以食落一般。为左惊唔饱肚,我地仲叫左个海鲜锅,又有虾又有青口同蚬,真系好足料
不过平心而论,食物系好食嘅!
比较特别嘅系呢个免治鸡肉串,有个又大又圆滑嘅鸡蛋可以沾
鸡肉串表面烧到好脆,不过入面就好似有D老,所以食落一般。
为左惊唔饱肚,我地仲叫左个海鲜锅,又有虾又有青口同蚬,真系好足料!