系屋企附近,见到间咁正宗既韩国食肆,当然要去试啦。食左几次,感觉唔错,几正宗,但去得就要忍受佢坐得唔系好舒服.. 因为佢舖位细,前身系一间补习社仔来的,所以唔好要求太高。试过几样食物,分享一下传统紫菜卷: $30 八件,料几多,包括黄瓜、萝卜、蟹柳丝等。感觉上好食过日本 D 寿司店,D 饭够黏,同埋 D 鼓油好多芝蔴香味。石头饭: 如果唔食得辣既话,记住在落单前叫佢走辣,不然佢会在上菜时,当住你面落辣酱黎捞匀 D 饭。食头饭都系多料,同埋佢好够味,天寒地冻时食佢,别有一番风味。炸酱面: 佢没有因为就香港人口味而调较 D 汁同埋料。D 汁几杰身,同埋佢系偏甜,同北方人的炸酱面有点似。面条系粗身的,而佢又唔算好弹牙。相比之下,石头饭同紫菜卷比佢吸引好多。虽然佢价钱唔算平 (在沙田第一城商场来说),但呢间小舖长期都咁多人... 皆因沙田区缺乏正宗的韩式食肆矣。老板选址于此,确是聪明也。

试过几样食物,分享一下