2021-04-24 564 浏览
𠮶日去食嘢已经过咗Lunch Hour,不过仲系好多人,加上餐厅入边有一个Area冇开,大概等咗两三张枱先入到去。餐厅装修好靓,坐得舒服枱同枱之间唔会好迫,啱晒同朋友嚟倾偈。过咗lunch hour无得叫lunch set,我哋散嗌咗一个主食、一个甜品同两杯饮品,因为呢个时段最低消费系每人一杯饮品,主食甜品唔当系最低消费。本来想试台湾野食,但咁啱好多都卖晒,最后叫咗青酱奶油鸡腿意大利面($98)、经典蜜糖吐司($88)、玫瑰荔枝气泡饮($45)、仲夏热带水果茶($52)。青酱奶油鸡腿意大利面($98)青酱味好充足,每一啖意粉都充满青酱奶油同埋蒜香味,不过份量有啲小。经典蜜糖吐司($88)甜品可以后上,蜜糖同吐司好夹,Cream唔会太甜,配埋雪糕一齐食非常推荐!玫瑰荔枝气泡饮($45)、仲夏热带水果茶($52)玫瑰荔枝气泡饮有啲太甜,乳酸味太重有少少似饮紧益力多,本身谂住饮啲Fresh啲嘅饮品,但整体太甜有啲失望水果茶用料足,仲可以自己慢慢倒出嚟,可以一边倾偈一边饮,打卡都好靓

青酱奶油鸡腿意大利面($98)

经典蜜糖吐司($88)

玫瑰荔枝气泡饮($45)、仲夏热带水果茶($52)

2021-04-01
  • 仲夏热带水果茶