呢排早咗放工,就特登同朋友嚟到铜锣湾觅食😋沿着骆克道行咁啱见到一间新开嘅泰国餐厅🇹🇭出面望入去见到餐厅嘅装饰好有特色,墙上面都画住一啲泰式食品嘅画或者一啲泰国相关嘅装饰👻餐厅仲好贴心咁预备左口罩信封俾我哋入口罩👍🏻咁啱我哋两个都唔算好肚饿,就叫咗少少野一齐分嚟食👍🏻曼谷辣猪肉碎生菜包 ($72)平时点生菜包嘅猪肉碎都有好多肥猪肉,每次食都有啲罪恶感😣今次嘅肉碎冇咩肥肉,较为干身,感觉健康得多😛我哋冇特登request辣度,平时食开辣嘅我都觉得有少少辣🌶份量唔算多,不过两个人食啱啱好,有惊喜!地道串烧 (鸡x2 + 牛x2) ($68)有两条鸡串同埋两条牛肉串,意外地见到仲有细细块嘅多士喺侧边,可以点特制嘅沙嗲酱一齐食,甜甜地都几惹味😋鲜椰青($35)大大个非常解渴,仲可以刮啲肉食😋斑兰椰汁冰 ($28)超级推荐!!!个人嚟讲甜度啱啱好,亦都系一个好好嘅解渴饮品✌🏻总括而言食物质素特别系饮品非常唔错,价钱略贵不过环境都坐得几舒服🙈

餐厅仲好贴心咁预备左口罩信封俾我哋入口罩👍🏻

咁啱我哋两个都唔算好肚饿,就叫咗少少野一齐分嚟食👍🏻

曼谷辣猪肉碎生菜包 ($72)
曼谷辣猪肉碎生菜包
曼谷辣猪肉碎生菜包

地道串烧 (鸡x2 + 牛x2) ($68)
地道串烧

鲜椰青($35)
大大个非常解渴,仲可以刮啲肉食😋
鲜椰青

斑兰椰汁冰 ($28)