2023-08-12 26 浏览
好钟意餐厅位于元朗大马路嘅转角,旺中带静。黎食饭地方又就脚,同时又唔会受到大马路嘅人来人往去阻碍安安静静食饭嘅心情~餐厅都装饰得好舒适,同朋友食lunch 食食下就2个钟啦^u^香浓意大利饭配纽西兰肉眼$108 意大利饭好岩香港人胃口,啲饭咬落去好舒服。虽然正宗嘅系会偏硬啲,但系我觉得佢嘅饭比正常香港啲饭再硬左少少。见到餐厅为到食客改良左煮法,食得好岩胃口。饭有埋啲蔬菜粒做配料,所以食嘅时候唔会好闷。纽西兰肉眼肉质好,含脂量低,食得好安心。因为钟意食生啲,见到块扒嘅色泽好红润透亮,肉质细嫩。意式菠菜蟹肉阔条面$98 餐厅用左蕃茄做伴汁。蕃茄同蟹肉丰富左味道嘅层次,有黎自蕃茄嘅天然微酸味,又有黎自蟹肉嘅海水鲜甜味。见到蟹肉嘅量都好多!除左面头大家见到嘅蟹肉之外,下面都有好多蟹肉已经同左啲阔条面mix埋左一齐。芝士嘅香味令到每一啖都好完整。 冷朱古力鲜奶咖啡(跟餐)餐厅好好人,因为朋友相杯咖啡而问下可唔可以加奶。虽然正值post-lunch hour,餐厅都忙,但系餐厅都好好人咁帮我地即刻再加左啲奶。本身咖啡系少甜嘅,所以大家黎嘅话应该已经岩饮架啦。 桂圆红枣茶(跟餐)个茶杯同玻璃杯好别绖

香浓意大利饭配纽西兰肉眼$108

意式菠菜蟹肉阔条面$98

冷朱古力鲜奶咖啡(跟餐)

桂圆红枣茶(跟餐)
个茶杯同玻璃杯好别绖。红枣茶有好香浓嘅红枣味,甜味充沛,完全冇酸味。餐厅都好好咁可以帮我地添热水。而我只系问可唔可以加热水,佢地连茶包都帮我地换左。好细心呀~!