2020-03-12 934 浏览
  很少出席人多嘅饭聚, 同行2 ,3人一起吃饭有更多餐厅选择。 这天朋友约了到[The Point]午膳。从将军澳港铁站步行约数分钟, 处于商场一楼, 感觉休闲宁静。 餐厅正做优惠: 全日堂食八折, 也包括主餐牌和午市套餐~更抵。明太子软壳蟹樱花虾扁意粉$132总觉得加入明太子的菜式都会非常美味 , 这款也不例外, 酱汁和明太子包裹著每条意粉, 又唔会太稠, 咸香又带微微嘅辣,吃得滋味! 扁意粉质感唔错 , 唔会太腍或者太硬。 另一配角樱花虾 更带出整碟意粉嘅香气, 加上原只炸软壳蟹, 外皮香脆, 蟹肉饱满, 唔使落手落脚拆蟹,👍😋😋另一款午餐餐汤是南瓜汤, 香甜有南瓜蓉👍柚子味噌烤南瓜,茄子,藜麦羽衣甘蓝沙律午餐$88沙律材料非常丰富, 而且份量极之巨大, 用橄榄油和轻量沙律醋汁捞匀所有材料, 羽衣甘蓝有丰富营养和纤维, 而且冇𠮶种草青味。 烤过的南瓜,茄子特别甜美柔软。 这份羽衣甘蓝 食极都食唔完,最适宜分享~Iced Latte ( 跟餐加$15)味道还可以, 没有太大惊喜。是日午餐甜品: 意式奶冻淋上嘅红桑子酱汁 令奶冻更香甜,口感幼滑, 餐后甜品真不错!餐厅食物整体唔错,

明太子软壳蟹 樱花虾 扁意粉

明太子软壳蟹樱花虾扁意粉$132

另一款午餐餐汤是南瓜汤, 香甜有南瓜蓉👍

柚子味噌烤南瓜,茄子,藜麦羽衣甘蓝沙律午餐$88

Iced Latte ( 跟餐加$15)
味道还可以, 没有太大惊喜。

是日午餐甜品: 意式奶冻

餐厅食物整体唔错, 下次可以再试佢嘅pizza!
明太子软壳蟹 樱花虾 扁意粉
  • 明太子软壳蟹扁意粉