2020-07-15
叫左个2人精选套餐,HK$268再加一,有齐头盘、汤、主菜、饭面,加上枱与枱之间隔得够开,卡位坐得舒服,适合倾计饭局。🍴炸春卷炸春卷够热同脆,馅料主要有木耳、红萝卜,配酸梅酱好开胃。🍴泰式椰汁鸡汤原本以为椰味会好浓,但饮落似温和版ge冬荫功,完全唔辣,有淡淡椰香,南姜同香茅好香,酸味突出,忍唔住一啖接一啖咁饮,鸡肉同草菇都几多,足料。🍴青咖哩鸡青咖哩好浓郁,带微辣后劲,椰奶令口感更顺滑。紫圆茄较一般茄子硬身,唔易煮烂,咬落有d似瓜类爽爽地。鸡肉同青咖哩好夹,可惜同椰汁鸡汤一样,唔系有骨鸡件,只系鸡髀肉,口感同鸡味争少少。🍴泰式大头虾膏炒饭虾膏味唔突出,胜在够大碟,炒饭干身唔油,粒粒分明,虾肉尚算爽口,如果另外煎香过先炒会正好多。🍴蝶豆花椰汁冰(跟餐) HK$20、龙眼冰(跟餐) HK$20本身觉得整色整水ge野多数普通,但呢杯椰汁冰椰香非常浓郁,而且仲几大杯。龙眼冰清甜滋润,龙眼肉都唔少。📍泰拍耶红磡黄埔天地第5及6期地库AEON StyleB02号舖
🍴炸春卷
炸春卷够热同脆,馅料主要有木耳、红萝卜,配酸梅酱好开胃。
🍴泰式椰汁鸡汤
🍴青咖哩鸡