2007-12-08 6 浏览
第一次食意粉屋既芝士火锅,侍应话两个人净食会唔够饱,就叫多左个意粉,点知最后都食唔晒!讲返芝士火锅,我地拣左传统芝士汤底,其实仲有蕃茄同黑松露,但都系觉得最传统的比较好。配料可选海鲜或牛肉,因为肚子唔争气,所以都系食牛肉比较稳阵。火锅包括一大碟配料,一篮面包同一碗墨鱼面。配料除左主角牛肉,仲有鸡肉,冬菇,本菇,蘑菇,意式肉肠等,二人份量刚好。初时都怕啲芝士汤煮唔熟啲食物,好彩送来的肉类都已经是半熟,所以只需稍微加热就食得!芝士汤煮滚后质感浓稠,香喷喷的,用面包同配料沾上简直系人间极品,亦唔会觉得好漏!呢度坐既环境唔错,好适合倾心事,侍应态度良好,食物质素亦几好,系要去商场厕所就麻麻地喇!最后都要多谢好朋友请我食生日饭!
第一次食意粉屋既芝士火锅侍应话两个人净食会唔够饱,就叫多左个意粉,点知最后都食唔晒!
最后都要多谢好朋友请我食生日饭!