2024-12-17
Set Dinner for 2 ($498)经典俄罗斯鲜虾薯仔蛋沙律整体份量都好多🤩 薯仔嘅质地软绵,同鸡蛋、沙律酱夹埋一齐,口感浓郁而不腻。虾肉大嚿,开胃😙蒜蓉牛油鸡翼(两件)鸡翼外皮烤得微微焦脆,金黄诱人,有好大阵蒜蓉同牛油香气。鸡翼大只,两件岩岩好~新奥尔良Shake Shake海鲜袋(香辣汁)打卡able! 店员首先摆左个架系我地张枱隔离,然后将啲海鲜由个袋倒落个锅到烧,再加芝士,系我地面前用火枪烧溶芝士😍 最后将成盘海鲜放上我地张枱。海鲜香辣味酱汁浓郁,提升左海鲜嘅鲜味。海鲜袋入面嘅食材非常丰富,包括龙虾、虾、青口、帆立贝,每一样都大嚿又厚肉,连粟米都吸收左酱汁嘅精华😆Pineapple Hat (+$29)店员话呢杯受欢迎,外观非常吸睛,中间嚿小菠萝烧过仲可以食添!饮品以新鲜菠萝汁为主,酸甜平衡得好,有种好清新嘅感觉😙Dirty Cookies & Cream (+$29)呢一款店员话系小朋友至爱,满满既cream, oreo同曲奇朱古力味,口感浓郁顺滑,味道唔假,又唔会太腻,小朋友一定钟意🙊Baked Alaska Fire Dessert ($78)又系打卡able🤣
经典俄罗斯鲜虾薯仔蛋沙律
蒜蓉牛油鸡翼(两件)
新奥尔良Shake Shake海鲜袋(香辣汁)
Pineapple Hat (+$29)
Dirty Cookies & Cream (+$29)
又系打卡able🤣 甜品摆系一个会播歌既旋转木马上,然后店员系我地面前将有火焰既酒倒上甜品到🙈 甜品的外层是烤至微焦嘅蛋白霜,带有淡淡的焦糖香气(淋左酒后就多左烈酒味🤣)内部就系杏仁焦糖雪糕,几好食!😆
结论
好味度:7.5/10