2019-05-15 20 浏览
4月份仲冻冻地心思思就想去打边炉, 仲想食麻辣锅。尖沙咀真系令人又爱又恨, 劲多野食, 但食咩都好一样9万几人排队, 好彩朋友够醒目打左电话BOOK位。到步就即刻可以入去坐。朋友话呢间火锅店既汤底系最正, 又可以饮埋落肚。首先拣左鸳鸯锅先, 宜家仲有优惠就系$1锅底, 双拼汤系+20蚊咋。最钟意饮鸡汤既我点左: 木耳鸡汤+麻辣汤小辣呢个浑酱兜几得意, 我唔知用得岩唔岩, 分开2边放, 好方便, 唔会浸到D莞茜太咸。座位坐得好舒服, 空间够阔。冷气岩岩好, 有D火锅店食一阵就好大烟同好热。最中意将鸭血加落去麻辣汤度, 无得输。试下好有特色既五色小笼包, 写住推介, E, 原来系用左唔同既材料去搓小笼包皮, 入面仲好大旧猪肉, 热辣辣食, 好味㖞。最欣赏系黑松露个款, 劲香蜂巢冻豆腐放去麻辣汤底度吸哂精华, 辣得好过瘾主打重点: 盛肉拼盘有羊肉,猪肉同牛肉, 我唔食羊肉既, 不过朋友话好味㖞。同埋份量都好多超大只加拿大桶蚝, SIZE好似手掌甘大,放入去木耳鸡汤度索哂D汤味又唔会缩水,肉厚鲜味!劲正海虾, 我想讲系新鲜到惊, 好大只, 我点会唔叫, 又够哂厚肉。
4月份仲冻冻地心思思就想去打边炉, 仲想食麻辣锅。

朋友话呢间火锅店既汤底系最正, 又可以饮埋落肚。

最中意将鸭血加落去麻辣汤度, 无得输。

蜂巢冻豆腐放去麻辣汤底度吸哂精华, 辣得好过瘾

2019-04-24
  • 鸭血