2023-05-24 58 浏览
西湾河太安楼附近扫街就好多啦,如果想坐得舒服啲,建议去油站、麦当劳𠮶度,一连有几间,有啲装修同坐得几舒服既餐厅,我哋拣咗台湾嘢。🍠 紫薯蕃薯球 - $28小食叫咗麻糬波波,有两款分别系紫薯波波同地瓜波波,有趣嘅系地瓜波波入边系包住紫薯馅,紫薯波波系包地瓜馅嘅。炸得非常酥脆,又唔会太甜,一啖一粒,好快食晒。🍲 麻辣什锦牛肉锅(小辣)+ 薯粉 - $118幸福锅顾名思义就当然系食锅物嘅。呢度一人一锅,有四款,四款都包好多配料,我呢个系麻辣锅,辣度可以自选,汤底够浓。里面肥牛都几多,有大概10块,质素唔差,肥瘦均匀。薯粉更加系预先准备咗,摆入炉入面,滚一滚就食得,口感烟韧。🍜 黑麻油鸡翼麻辣拌面 - $70台湾拌面不嬲都非常之好味,呢度嘅麻辣拌面,辣度非常惹味,面质亦都好弹牙。鸡翼有三只,size都算大只,腌得好入味,甜甜地又香麻油味。仲有贡丸汤送。🍵冷泡台南高山绿茶 - $8 跟餐🍹薄荷青柠荔枝乳酸梳打 - $12 跟餐呢度嘅饮品,种类都好多,跟餐价钱好抵饮。冷泡绿茶大大支,茶味好浓,绿茶啱晒消化。而乳酸梳打,非常清新,又唔会太甜,咁热嘅天气饮,解渴一流!🫘 红豆意米芋泥三色芋圆 - $4

🍠 紫薯蕃薯球 - $28

🍲 麻辣什锦牛肉锅(小辣)+ 薯粉 - $118

🍜 黑麻油鸡翼麻辣拌面 - $70

🍵冷泡台南高山绿茶 - $8 跟餐
🍹薄荷青柠荔枝乳酸梳打 - $12 跟餐

🫘 红豆意米芋泥三色芋圆 - $45
最后都可以叫返个甜品,三只芋圆烟靭弹牙,仙草好清热,如果再雪冻啲就好啦!