2023-03-09
今日早左少少放工,系附近揾间cafe 同朋友倾下计。见到呢间新开cafe,行黑白简约设计,高櫈又几好坐,好岩同朋友谈下心。今日吾系好肚饿,想食得light d, 叫左个main 同个salad share 食。烟三文鱼牛油果沙律🥗烟三文鱼整成朵玫瑰花咁,卖相已经好靓🌹有三朵花😋牛油果同沙律菜好新鲜,加埋沙律醋汁,酸酸地好开胃。宫保鸡丁扁意粉呢个fusion 菜估吾到又几夹㖞😆估吾到宫保鸡丁配意粉系咁得!个source 好creamy, 辣辣地,配料都好丰富,有好多辣椒干,腰果,鸡丁,面头仲有好多辣椒丝装饰,好睇又好食😋最后叫左个是日甜品,系blueberry cheesecake 。呢款cheesecake 比较light d, 入面仲有好多蓝莓,感觉比较健康清新d,好食!当然吾少得叫番杯flat white 配甜品🤤呢间cafe 有两种咖啡豆,fruity or nutty , 我拣左fruity , 好有花香味,拉花都拉好靓,好满足的一餐😄
宫保鸡丁扁意粉