2013-08-07
我中意同男友揸车周围试食, 有次揸到去大角咀, 见到路边有块易拉架, 大大只字写住"新锦园大排档"~~男友仔中意食大排档风味麻~~梗系要去试下啦~一入去大角咀街市2楼, 新锦园差不多占了大部份舖位, 而且坐无虚席!!! 芥兰炒鲜鱿, 味道OK, 鱿鱼唔UN白灼虾, 呢个冇技巧, 纯白灼, 不过虾都几大只同新鲜豉椒炒蚬, 份量都几多, 个汁又好味之后, 我地发现佢有D 六人,八人, 十二人套餐都几抵食呢餐都几OK, 味道对版, 又唔贵, 会再帮衬。我未写完第一次既食评,就已经去左第二次,所以放埋D相喺度, 以下系我第二次光顾既小菜:梅菜蒸肉饼,家常小菜,好好送饭,没有什么特别。啫啫鸡煲, 份量都几多, 不过好多油, 个汁都可以。以上两次光顾经验后, 呢度水准平均, 又抵食,但暂时未发掘到佢有必吃之选。
男友仔中意食大排档风味麻~~梗系要去试下啦~
一入去大角咀街市2楼, 新锦园差不多占了大部份舖位, 而且坐无虚席!!! 芥兰炒鲜鱿, 味道OK, 鱿鱼唔UN 白灼虾, 呢个冇技巧, 纯白灼, 不过虾都几大只同新鲜 豉椒炒蚬, 份量都几多, 个汁又好味
之后, 我地发现佢有D 六人,八人, 十二人套餐都几抵食 呢餐都几OK, 味道对版, 又唔贵, 会再帮衬。
我未写完第一次既食评,就已经去左第二次,所以放埋D相喺度, 以下系我第二次光顾既小菜: 梅菜蒸肉饼,家常小菜,好好送饭,没有什么特别。 啫啫 鸡煲, 份量都几多, 不过好多油, 个汁都可以。