2017-10-04 588 浏览
港島GE車仔麵愛好者肯定知道位於灣仔尾金鐘頭的一間立食車仔麵小店,知道佢開左分店, 有坐位, 所以去試試係咪一樣風味首先當然係比較下價錢同選擇, 比灣仔鋪好似多少少野揀, 價錢差無幾。門口收銀order完畀錢,然後就坐低等嗌number.我叫左蘿蔔,大腸,招牌甜酸齋,哈哈, 大辣!係度嗌幾辣都唔怕, 因為佢係一pat辣醬係碗邊畀你自己撈.車仔麵之家GE辣 係沙嗲魚蛋個種辣, 入口甜甜地, 後勁比較辣!湯底偏清, 加左辣醬會香口D我叫GE係(小)河粉 $8, 除左伊麵同出前一丁, 所有麵都可以可以嗌 "大" ($16)or "小" ($8)仲以為會比平時正常size 少一半點知小原來係正常, 大應該係雙份麵, 其實$8 都應該預左係一份麵..哈..呀!北角分店比灣仔立食店仲有一個特點: 份甜酸齋係分開上, 仲有唔少甜酸汁滿足哂為食甜酸齋而去車仔麵之家GE食客!每份餸份量適中
知道佢開左分店, 有坐位, 所以去試試係咪一樣風味

門口收銀order完畀錢,然後就坐低等嗌number.

我叫左蘿蔔,大腸,招牌甜酸齋,哈哈, 大辣!
係度嗌幾辣都唔怕, 因為佢係一pat辣醬係碗邊畀你自己撈.
湯底偏清, 加左辣醬會香口D
我叫GE係(小)河粉 $8,
仲以為會比平時正常size 少一半
酸齋
滿足哂為食甜酸齋而去車仔麵之家GE食客!

每份餸份量適中
题外话/补充资料: 門口出入位就係落order ge 收銀位, 個日唔太多人,但都覺得食完出門口會同等買野食GE人相讓先能出入, 有點不方便, 難以想像人多時會點
2017-09-30
酸齋