2019-11-13 12 浏览
拉面只有两款口味,分别系豚骨汤底或者系虾味噌汤底。拉面底冇得选择软硬度,因为要相信厨师所做出来的一定是他最港意的质感。单叫净拉面豚骨汤面 HK$75, 配小吃HK$105; 单叫虾味噌汤面HK$85配小吃HK$115。拉面套餐配送开胃小吃,分别有得选择龙虾沙律或饺子四只。我哋两个人分别叫咗唔同味道嘅拉面同唔同嘅小食,咁就一餐食晒成间铺头嘅嘢食啦!这个小龙虾沙律绝对不应该错过,细成一球以为系雪糕但其实全部都系龙虾肉,味道除了鲜甜之外,惊喜嘅系有芥末在内,不过不会呛鼻,反而好好味!饺子入口脆口,外皮亦够柔软,菜肉馅不算很多,但比例啱啱好,咬落会有少许肉汁流出。分别两款拉面都可以感觉到没有落味精,汤底浓郁不油腻。(食完完全冇口渴)两片叉烧、木耳丝、葱、溏心蛋一定系一碗拉面必有嘅配搭。虾味噌汤底个碗,味道再浓郁一点点,再加入左唔少樱花虾、香葱、粟米粒,多左份清甜口感。