2021-12-09 23 浏览
今晚同朋友聚会时去左坑口站东港城嘅Ocio kitchen多国菜餐厅食晚饭,餐厅的款式上很有特色,有很多国家嘅美食可以比我地选择,我地就拣左两个晚餐,分别系脆皮德国咸猪手配酸椰菜蜜糖芥辣及炭烧10安士肉眼配薯条烤意大利青瓜。两个晚餐都有磨菇汤及两杯$33内的餐饮,餐汤以磨菇蓉煮成,味道香浓。首先介绍下德国咸猪手先,外观已经好巨大嘅咸猪手,未放上枱已经闻到香味,猪皮非常脆口,用刀切落去,好似切紧烧肉猪皮咁,肉质爽口,味道唔会太咸,份量好多,两个女仔可以share食,配菜当然唔少得开胃解油嘅酸椰菜啦,椰菜切成丝,好易入口,另外仲配有沙律菜及粗薯条,唔洗担心净系食肉咁Heavy。炭烧10安士肉眼配薯条烤意大利青瓜,我地order左7成熟,生熟度刚刚恰当好处,肉眼扒以炭烧烹调,肉汁味浓厚,肉质软嫩,Size好大块,配菜有意大利青瓜,口感爽口,另外亦配有薯条,包你一定食得饱。喂食嘅我仲再Order左波子汽水刨冰配云呢嗱雪榚做甜品,外观非常吸引,雪白嘅炼奶包著粉蓝色的刨冰,充满咗少女嘅味道,Size仲好巨人,可以情侣Share食,刨冰上云呢嗱雪榚好香滑,简直系心水推介!

磨菇汤
炭烧10安士肉眼扒