几时都话将军澳系美食沙漠😂周围都系连锁店,真系冇乜好野食😟不过位于坑口嘅呢间Cafe可以话系沙漠中嘅清泉🤫都系👦🏻最爱嘅餐厅之一🤭价钱亲民得嚟质素都唔错👍🏻呢晚dinner就同👦🏻嚟咗食😝🌟杂菌菠菜黑松露意大利饭 $78黑松露Risotto差唔多系我每次去Cafe必点嘅菜式之一🤪呢个Risotto又系上枱超级香黑松露味!佢做得比较湿润,酱汁比较多,系我钟意嘅质感🤓入口creamy而且黑松露味好浓☺️杂菌同菠菜份量都好多,每啖都系菇😝开心~🌟龙虾汁海虾意粉🦞 $98对呢个龙虾汁意粉满怀期待,点知反而有少少失望😳佢嘅酱汁偏甜,个人觉得冇乜龙虾味😂似茄汁意粉多啲🥹意粉偏幼身,而且系我钟意嘅偏硬口感!食落烟烟韧韧仲好挂汁🥰海虾有3大只,好爽口弹牙👍🏻如果龙虾汁做得好啲就好啦🥺🌟是日餐汤:南瓜汤 🎃另外+$18可以转套餐😚会包餐汤/沙律🥗同一杯$30以下嘅餐饮㗎💞个人觉得好抵!南瓜汤超大碗,入口都Creamy嘅但饮饮下就觉得有啲粉感😳见到隔篱枱叫沙律,又系大兜到傻咗,一份完全系二人份量啰好冇😂😂😂劲抵🌟Hot Latte (跟餐+$8)🌟Cold Matcha Latte🍵 (跟餐+$12)叫咗两

🌟杂菌菠菜黑松露意大利饭 $78

🌟龙虾汁海虾意粉🦞 $98

🌟是日餐汤:南瓜汤 🎃

🌟Hot Latte (跟餐+$8)

🌟Cold Matcha Latte🍵 (跟餐+$12)

叫咗两杯野饮😉两杯都正常发挥啦~

Overall觉得呢间Cafe晚市嚟讲超抵🤩如果单叫嘅话$72-$98就有交易,如果加套餐都系100蚊左右有汤有野饮,真心性价比好高!仲要质素唔差㗎真心🤪旺角𠮶间分店我都成日食🤭😋佢仲有好多甜品添,大家可以嚟试呀!

加一服务费:✅

回头率:❤️❤️❤️❤️ (5个❤️为满分)

📍地址:Coffee Break (TKO Gateway东翼) (将军澳)
将军澳常宁路2号TKO Gateway东翼1楼E169-E170号舖