2022-05-02
坪洲对比其他离岛唔同嘅地方的确系🆚,人流较少✅,💛但正因为始每间餐厅别具特色,对比长洲,坪洲地方虽小,😎更有一种慢活感觉,而呢间露营风嘅社企餐厅更别具意义☕,见到部份员工都会有自闭症,协助佢地自力更新。餐单选择唔算多,咁就岩晒选择困难症嘅人,不过每样野食都系即叫即整,所以慢慢等倾下计就可以体验多D坪洲嘅气氛。因为去嘅时候已经食咗午餐,所以拣嘅都会系轻食🍰。1/ ☕ 白咖啡 (冻) Flat White (Iced) ($38)2/ 🥤朱古力鲜奶 (冻) Chocolate Milk (Iced) ($40)3/ 🥧巴斯克芝士蛋糕 Basque Cheesecake ($48)4/ 🍰 朱古力米苏冻饼 Chocomisu ($48)💸价钱大唔大众化就见仁见智,不过个人觉得以社企餐厅⛺而言,价钱相当合理,唯一要提嘅系地下位置唔算多,得12-16个座位🪑,所以如果要食Lunch应该就要排定队喇!不过坪洲对比更商业化既长洲大澳,更可享有一刻的宁静🎏。
4/ 🍰 朱古力米苏冻饼 Chocomisu ($48)
巴斯克芝士蛋糕 Basque Cheesecake