2022-10-08 62 浏览
相隔大半年又黎到坪洲,今次黎到发现开左间新餐厅,所以决定一试!!餐厅座位都算阔落,坐得舒服。装修有d似日本风格,最特别系墙身既画作,好有日本感觉。问过店员,原来系佢地亲手画!!😱我同朋友都钟意食茄子,所以一人一份叫左二份烧茄子🤪调味岩岩好,唔会好咸朋友叫左碟芫茜蓝青口挂乌冬,佢系一位芫茜控都大赞呢碟芫茜味好出色。青口鲜甜唔会太”un”,d汁挂满系乌冬好好味。呢种配搭系其他餐厅都比较小见,但原来系好夹。😜我就叫左个咖哩猪排捞乌冬。咖哩味好浓,唔会好稀好水咁,都挂满哂系乌冬上面。猪排外脆内嫩唔会好干😋乌冬上面系一份炸鸡小食,但挂住食唔记得影相🙈 炸鸡味道特别,咬落去外脆多汁。唔错!整体黎讲间餐厅价钱唔算太贵但食物出色,CP值几高。听店员讲佢地会不时转菜式,期待下次黎坪洲再试下新菜式😄

2022-10-07