2016-07-20 2372 浏览
呢篇文章系长啲,不过希望大家比时间去睇.妈咪话试新野,又唔知食咩就话好。一上去坐低就睇餐牌,唔知边一围叫写野但侍应就走在黎我地枱,只好同佢讲唔系我地之后决定叫:辣味薯角 日式饺子送鸡串配拉面妈咪叫在个 鱿鱼仔田园沙律配餐汤同餐茶。首先黎在个餐汤,因为我都想饮啲,但发现汤匙唔干净就叫人换个只,再之后就黎左我既拉面,拎餐黎既待应话,比对筷子我就随手收在原本既餐具,包括用过既汤匙,好好手尾咁放返入堆干净既餐具柜到,个刻除在用目瞪口呆黎形容之外真系唔知比到咩反应。再后侍应就拎沙律黎我地枱。黎既时候碟沙律卖相真心觉得系麻麻既。50几蚊全部系生菜,鱿鱼就湿淋淋咁放系上面。但始终都系自己叫既咪食完就冇下次既心态照食,但一食落口就发现鱿鱼仔似个种就咁系雪柜拎出黎既冇分别,成阵啲雪水味之外仲有阵唔知咩味。唔知系我地大乡里定点,因为我地食其他食肆系冇呢啲味,真系食唔落,谂住叫侍应换过佢,个侍应就反映比师傅听,但个师傅大大声话,佢地系想换姐炸,咪换比佢啰咁,佢地一开始就唔想食啦。咁讲,我地就话,师傅你食下再讲啦,阵味真系食唔到,后尾都冇理佢,谂住换左就算,但佢仲企系到话想换咪讲啰,咪换比你啰个时我真系火起,
呢篇文章系长啲,不过希望大家比时间去睇.

妈咪话试新野,又唔知食咩就话好。
之后决定叫:辣味薯角 日式饺子送鸡串配拉面
妈咪叫在个 鱿鱼仔田园沙律配餐汤同餐茶。
个时我真系火起,嬲到喊在出黎,对佢讲:师傅,你可以试下个沙律先再讲,你自己都唔敢试,一味话我地要只系想换,你咁讲好不负责任。但个师傅继续都话,想换炸吗,扮咩姐。
到最后一位先生同女士走过黎话:唔好嘈喇,唔好嘈,换比佢地啦,呢时个师傅就走返入,到最后我地连换都冇换,食完到既野就算.但真系一个极为不快既用餐经历

2016-07-20