啱先系铁火堂同朋友食完晚饭,谂住食埋甜品倾计聚多阵🤪 见到餐厅对面就有间新开甜品,当然试下得唔得啦。 踏入门口,点餐区男店员就大叫系到嗌咗嘢先入去坐,我地一行4个人见到门口有人order紧,咁想入去坐低放好嘢先再出嚟order。入到去见到门口系4张2人枱,咁我地就睇到张U型枱,足够我地4人坐加放到袋,我地打算坐低就俾一位waitress制止咗,当中就听到点餐区既男店员指挥个waitress拉埋门口2张2人枱泊埋俾我地,咁我地见其实8:00间铺都只是系得2-3枱食紧,就问waitress张U型枱系几多人坐?佢答6人😧(应该会好迫)咁我哋都转去佢指定张枱啦,当朋友喺度拣紧食咩时,期间听到阿男店员大大声同个waitress讲,下次换位恶佢哋得啦……我俾个权力你㗎嘛🫨🙄what? 你新开张 都可以咁样服务态度对客?之后有同朋友提出转地方食,朋友坚持想试,就出咗去点餐,事关我哋4个啱啱食完晚饭,就想叫两个share,阿男店员就话每人最低消费一个㖞,咁我哋真系食唔到四个,最后走咗。食甜品倾计本来应该开开心心🥲 但部份店员既服务态度认真难顶💩冇下次 多谢!